tisdag 29 maj 2012

Baconlindade köttfärsbiffar

Hej!

Här kommer ett recept på väldigt goda färsbiffar, detta recept är som en blandning av färsbiffar och köttfärslimpa vilket gör biffarna väldigt saftiga och fullpackade med smak. Ät gärna med potatispuré, saltgurka och en lätt gräddsås till. Fast biffarna är så saftiga i sig själv så att servera sås till är bara en bonus.

Baconlindade köttfärsbiffar
500g Blandfärs
1pkt Bacon
1.5tsk Dijonsenap
Kapris
1st Vitlöksklyfta
1st Schalottenlök
1st Ägg
1dl Grädde
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 200 C. Lägg blandfärsen i en bunke och finhacka kaprisen. 2. Blanda samman färsen med ägg, grädde, kapris, salt och peppar samt pressa i vitlöksklyftan. Zesta eller riv i schalottenlöken. Arbeta smeten smidig med händerna. 3. Forma fyra eller fem bollar av färsblandningen och linda en baconskiva kring varje boll. Sätt biffarna i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i ca 20 min. 

Låt det väl smaka/
Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar