tisdag 24 april 2012

Fantastiska chokladmuffins

Hej!

Det är något speciellt med riktigt bra muffins, en muffins som innehåller den perfekta blandningen av sött, syrligt och den goda krämigheten, kan man inte annat än tycka om och känslan av att vilja ta en till när man precis har ätit upp den första kommer du garanterat att få av de här muffinsen som jag bjuder på idag. Det är som vanligt konditorn i hemmet som står bakom denna skapelse. Hallonen står för syran som kompletterar sötman i chokladmuffinsen och kesellan när den bakas, blir snarlik cheesecake och bidrar med en härlig krämighet och nyans till det hela. Baka och njut!

Fantastiska Chokladmuffins
Ca. 12 st 
2 ägg
200 g strösocker
130 g mjöl
50 g kakao
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
¼ tsk vanillinsocker
160 g smör
Salt
Fyllning
1 burk kesella
150 g hallon

1. Tina hallonen i en skål om de är frusna. Sätt ugnen på 175 C och vispa ihop ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret 2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vanillinsocker och salt i en separat bunke. Rör sedan ner blandningen växelvis med mjölken i äggblandningen, lite i taget. Rör tills alla ingredienserna blandat sig väl. 3. Rör ner det smälta smöret i smeten och rör om ordentligt. 4. Häll smeten i formarna upp till hälften. Lägg sedan i hallon och kesella efter eget tycke och häll slutligen på resten av smeten. Grädda i ugnen i ca. 25 min. Låt svalna innan servering.

Låt det väl smaka/
Mattias